Business Internaţional

Jim Mattis, secretarul american al Apărării: Donald Trump a luat o decizie privind strategia din Afganistan, după o analiză riguroasă

Jim Mattis, secretarul american al Apărării: Donald...

Autor: Andrei Ionascu

20.08.2017, 16:17 127

"Sunt foarte încrezător că procesul strategic a fost suficient de riguros şi nu a pornit de la poziţie prestabilită. Preşedintele a luat o decizie, dar a spus că vrea să o anunţe personal către poporul american", a spus Mattis.

Jim Mattis nu a furnizat detalii despre momentul în care Casa Alba va face un anunţ în acest sens. Sâmbătă, Donald Trump a scris pe Twitter: "Multe decizii au fost luate, inclusiv în legătură cu Afganistanul".

Potrivit unor oficiali americani citaţi de Reuters sub protecţia anonimatului, Donald Trump a avut de ales dintre mai multe opţiuni, de la retragerea completă a trupelor americane din Afganistan până la creşterea numărului acestora. Consilierii lui Trump pentru securitate naţională au susţinut detaşarea unor trupe suplimentare, între 3.000 şi 5.000 de militari, pentru a pregăti forţele afgane.

Potrivit estimărilor americane, forţele guvernamentale controlează mai puţin de 60% din suprafaţa Afganistanului, iar restul se află sub autoritatea insurgenţilor. Fortele armate ale SUA se află din anul 2001 în Afganistan.

În ultimele luni, administraţia Trump a lucrat la dezvoltarea unei strategii noi pentru conflictul de lungă durată din Afganistan şi din regiunea de frontieră cu Pakistanul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO