Business Internaţional

Jim Rogers, investitorul care a prăbuşit lira sterlină alături de Soros: renunţaţi la obligaţiuni, cumpăraţi orez

Jim Rogers, investitorul care a prăbuşit lira sterlină alături de Soros: renunţaţi la obligaţiuni, cumpăraţi orez
09.07.2010, 15:07 84

Investitorii ar trebui să-şi vândă obligaţiunile şi săfolosească banii pentru plasamente mai sigure cum sunt metalelerare sau orezul, pe măsură ce economia continuă să aibă probleme,recomandă Jim Rogers, fostul partener de afaceri a lui GeorgeSoros, alături de care a reuşit să prăbuşească lira sterlină laînceputul anilor '90.

"Bondurile nu sunt un loc bun unde să-ţi pui banii. Ar trebui săvă orientaţi spre materii prime, fie că e orez sau argint", a spusRogers, omul care a prevăzut avansul fulminant al materiilor primechiar din 1999.

Preţul aurului a crescut cu 8,3% în prima jumătate a anului,conducând avansul sectorului de metale preţioase, însă materiileprime au consemnat în primăvară cea mai slabă evoluţie din ultimulan, pe fondul îngrijorărilor legate de scăderea cererii din cauzaevoluţiei nafavorabile a economiilor din SUA şi China, potrivitBloomberg.

Omul de afaceri, cunoscut pentru scepticismul său în privinţaviitorului plasamentelor în titlurile financiare, şi mai cu seamă aviitorului economiei britanice, a estimat anterior că preţulaurului va atinge un record de 2.000 de dolari pe uncie, fără săofere însă un orizont de timp pentru acest prag. În primăvaraanului trecut, investitorul american spunea intr-un interviu pentruBusiness Week ca viitorul va fi decis de oameni care produc bunurireale, in dauna persoanelor care pana acum doar "invarteau banii"."Cred ca agricultura va fi cea mai buna investitie", spuneaRogers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO