Business Internaţional

Jimmy Carter: Sclavia este o problemă mai mare acum decât era în secolul XVIII

Jimmy Carter: Sclavia este o problemă mai mare acum...

Autor: Daniela Stoican

29.09.2014, 19:17 1063

Sclavia este o problemă extrem de gravă nu doar în ţările în curs de dezvoltare, ci şi în Statele Unite, unde fenomenul este mai răspândit în prezent decât era în urmă cu trei sute de ani, a declarat pentru CNBC fostul preşedinte american Jimmy Carter.

„Chiar şi în Statele Unite sclavia este mai răspândită în prezent decât era în secolul XVIII şi XIX. În Atlanta, statul Georgia (unde s-a născut Carter – n.red.) sunt vândute ca sclave sexuale între 200 şi 300 de fete în fiecare lună”, avertizează Carter.

Carter arată în cartea sa „Apel la acţiune. Femei, Religie, Violenţă şi Putere” că abuzurile împotriva femeilor la nivel mondial sunt „cea mai dificilă problemă nerezolvată cu care se confruntă omenirea în prezent”.

„Iar noi cei din ţările mai avansate nu ştim prea multe despre abuzurile cumplite asupra fetelor supuse mutilării genitale la vârste foarte fragede, sau despre faptul că o fetiţă care a fost violată de un străin este apoi ucisă de propria familie pentru a fi protejată onoarea naţiei”, atrage el atenţia.

 Carter a fost preşedinte între 1977 şi 1981 şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2002 pentru eforturile sale de a găsi soluţii pacifiste conflictelor internaţionale şi pentru eforturile în domeniul drepturilor omului.

Fostul preşedinte, în vârstă de 90 de ani, călătoreşte încă în lumea largă alături de soţia sa Rosalynn, promovând organizaţia sa caritabilă Carter Center, care militează pentru drepturile omului şi are activităţi în domeniul sănătăţii.

În noua sa carte Carter relatează pe larg despre cum discriminarea pe bază de sex din Marina Americană şi abuzurile sexuale din campusurile colegiilor din SUA sunt acoperite la scară largă.

„Aceste chestiuni nu sunt abordate direct pentru că proprietarii şi administratorii colegiilor nu vor să se ştie că în continuare au loc agresiuni sexuale în campusurile colegiilor. Acelaşi lucru este valabil în mod evident şi pentru militari”, a declarat Carter.

Fostul preşedinte, care a scris 28 de cărţi, sper ca noua sa carte să încurajeze guvernele lumii să acţioneze. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO