Business Internaţional

Joe Biden calcă pedala de acceleraţie în campania de vaccinare: 300 de milioane de americani vor fi vaccţinaţi până la finalul verii

Joe Biden calcă pedala de acceleraţie în campania de...

Autor: Alex Ciutacu

27.01.2021, 15:36 192

Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi că administraţia sa va accelera campania de vaccinare şi va spori dozele de vaccin disponibile săptămânal cu 16%, începând de săptămâna viitoare, întrucât el speră ca SUA să aibă destule doze pentru a vaccina 300 de milioane de americani până la finalul verii, cel târziu începutul toamnei, potrivit CBS News.

„Va fi una dintre cele mai dificile provocări operaţionale cu care ne-am confruntat ca naţiune”, a declarat Biden legat de eforturile campaniei de vaccinare.

De asemenea, el plănuieşte să se coordoneze mai bine cu guvernatorii americani şi va transmite din timp notificări legate de volumul viitoarelor doze pe care le primesc în statele pe care le conduc.

El a menţionat că sistemul de distribuţie stabilit de administraţia Trump este chiar mai dezastruos decât a anticipat.

Totalul dozelor de vaccin distribuite statelor, teritoriilor şi triburilor de amerindieni va creşte de la 8,6 milioane de doze pe săptămână la 10 milioane de doze şi se va menţine la acest nivel pentru următoarele trei săptămâni.

Astfel, guvernatorii sunt anunţati cu trei săptămâni înainte care va fi volumul de doze primite în statul lor, ceea ce le dă destul timp să se pregătească pentru distribuţie.

Biden a numit distribuţia vaccinului un efort asemănător unei perioade de război, în contextul în care 400.000 de americani au murit într-un an de pandemie.

Preşedintele american speră că vor fi vaccinaţi 300 de milioane de americani „până la finalul verii sau până la începutul toamnei”. Biden i-a îndemnat pe americani să continue să respecte măsurile de protecţie impuse de autorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO