Business Internaţional

Joe Biden dă o mână de ajutor imigranţilor. Administraţia de la Casa Albă anunţă facilităţi pentru cei aflaţi la frontiera sudică a statului

Joe Biden dă o mână de ajutor imigranţilor....

Autor: Mihai Draghici

02.03.2021, 00:01 38

Administraţia Joseph Biden va permite venirea şi rămânerea în Statele Unite a imigranţilor din aceleaşi familii separaţi la frontiera sudică din cauza politicilor precedentei Administraţiei de la Washington, informează publicaţia The Hill.

"Sperăm să reunim familiile, fie aici, fie în ţările lor de origine. Sperăm să le putem oferi opţiuni. Dacă optează pentru reuniunea cu alte rude aici, în Statele Unite, vom explora modalităţi legale de a le permite să rămână în Statele Unite, pentru abordarea problemelor familiale. Vom acţiona rapid pentru reunirea familiilor", a declarat Alejandro Mayorkas, secretarul american pentru Securitate Internă.

În cadrul politicilor fostei Administraţii Donald Trump, imigranţii clandestini ajunşi la frontiera sudică a Statelor Unite au fost plasaţi în centre diferite începând din anul 2018. Aproximativ 2.800 de familii au fost separate, inclusiv 550 de copii, despărţiţi de părinţi.

Alejandro Mayorkas a declarat că până acum au fost reunite 105 familii de imigranţi. Secretarul pentru Securitate Internă nu a oferit detalii despre soluţiile de tip legislativ analizate pentru reglementarea situaţiei imigranţilor.

"Trebuie să găsim o soluţie legislativă pentru a le permite familiilor afectate de politica toleranţei zero să rămână în SUA. Trebuie să li se ofere o posibilitate de obţinere a cetăţeniei, ţinând cont de situaţiile prin care au trecut", afirmă Jorge Loweree, director în cadrul organizaţiei Consiliul American pentru Imigraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO