Business Internaţional

Joe Biden şi Bernie Sanders sunt favoriţi în cursa care stabileşte candidatul democraţilor în lupta cu Donald Trump

Joe Biden şi Bernie Sanders sunt favoriţi în cursa...

Autor: Ştefan Ionescu

04.03.2020, 16:00 158

Fostul vicepreşedinte american era pe un trend descendent în cursa internă din Partidul Democrat după ce a fost al patrulea la alegerile din Iowa şi al cincilea în New Hampshire.

Super-marţea, ziua în care au votat 14 state şi un teritoriu, l-a readus în cursă după ce a triumfat în nouă state şi e favorit să îl înfrunte pe Trump.

„S-a spus că atunci când se va ajunge la Super-marţi, totul se va termina. Cred că s-a încheiat pentru celălalt tip. Oamenii vorbesc despre o revoluţie, dar noi am pornit o mişcare”, a declarat Biden după anunţarea oficială a rezultatelor.

Cursa internă se duce acum în doi. Bernie Sanders e cealaltă variantă a democraţilor. Un democrat socialist, aşa cum se caracterizează, Sanders vrea dublarea salariului minim, anularea taxelor de facultate şi asigurare medicală gratuită.

„Nu îl poţi învinge pe Trump cu aceleaşi politici învechite. Avem nevoie de o politică nouă, care să aducă tineri în mişcarea politică”, a spus Bernie Sanders în discursul său.
Sanders are sprijinul alegătorilor tineri şi hispanici, în timp ce Biden a fost votat masiv de persoanele în vârstă şi de afro-americani.

Marţi Biden a câştigat Texas - al doilea stat ca mărime, cu 228 de delegaţi - North Carolina, Massachusetts, Alabama, Arkansas, Minnesota, Oklahoma, Tennessee şi Virginia.

De cealaltă parte, Sanders a câştigat patru state, California, cel mai mare stat ca mărime, Colorado, Utah şi Vermont.

Rezultatele oficiale pentru în Maine nu au fost încă publicate, dar parţialele arată că Biden are un avans în faţa lui Sanders.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO