Business Internaţional

John Kerry şi Boris Johnson găzduiesc o reuniune pe tema situaţiei din Libia

John Kerry şi Boris Johnson găzduiesc o reuniune pe...

Autor: Mediafax

31.10.2016, 14:36 57

Secretarul american de Stat, John Kerry şi omologul său britanic, Boris Johnson, găzduiesc luni o reuniune pe tema situaţiei din Libia, la care urmează să participe şi ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni şi premierul libian Fayez Seraj, notează agenţia de ştiri Reuters.

Reuniunea, care va avea loc la Ministerul de Externe de la Londra, se va concentra pe încercarea de a găsi soluţii la criza politică din Libia, care face imposibilă extinderea autorităţii Guvernului de la Tripoli dincolo de capitala ţării.

În urma îndepărtării dictatorului Muammar Gaddafi, în anul 2011, Libia a ajuns scena confruntărilor între rebelii s-au întors unul împotriva celuilalt, după moartea lui Gaddafi.

Statele occidentale sunt alarmate de opoziţia faţă de Guvernul de la Tripoli condus de Seraj manifestată de generalul Khalifa Haftar, un important comandat militar din estul Libiei, care împiedică recunoaşterea Guvernului de la Tripoli de către Parlamentul din estul ţării.

Parlamentul, care se află în estul ţării, a respins în două rânduri lista de miniştri propusă de liderii de la Tripoli, care ar trebui să reprezinte diferitele facţiuni politice din Libia.

Kerry ar urma să participe şi la un eveniment despre eforturile antiteroriste, la care va mai participa şi primarul Londrei, Sadiq Khan, scrie The Associated Press.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO