Business Internaţional

Josep Borell trage un semnal de alarmă: Criza cerealelor ucrainene, o chestiune „de viaţă şi de moarte pentru multe fiinţe umane"

Josep Borell trage un semnal de alarmă: Criza cerealelor...

Autor: Petru Mazilu

18.07.2022, 12:07 23

Deblocarea exporturilor de cereale ucrainene reprezintă o chestiune „de viaţă şi de moarte pentru multe fiinţe umane", a declarat Josep Borrell, şeful politicii externe a UE, potrivit CNN.

Rezolvarea blocadei Rusiei asupra exportului de cereale al Ucrainei este o chestiune „de viaţă şi de moarte pentru multe fiinţe umane", a declarat luni Josep Borrell.

„Rusia trebuie să deblocheze şi să permită exportul de cereale ucrainene", a spus Borrell înainte de o reuniune a miniştrilor europeni de externe la Bruxelles.

Reuniunea se va concentra pe Ucraina. Se aşteaptă ca ministrul de externe de la Kiev, Dmytro Kuleba, să prezinte un raport privind situaţia de pe teren.

De asemenea, miniştrii vor discuta despre sancţiunile impuse Rusiei şi sprijinul militar pentru Ucraina, a adăugat Borrell.

„Nu vom înceta să sprijinim Ucraina şi să aplicăm sancţiuni Rusiei", a explicat Josep Borrell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO