Business Internaţional

Joseph Biden propune măsuri pentru limitarea vânzărilor armelor de foc

Joseph Biden propune măsuri pentru limitarea...

Autor: Mihai Draghici

14.02.2021, 18:32 101

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat duminică după-amiază că intenţionează să aplice măsuri pentru limitarea vânzărilor armelor de foc, în scopul evitării atacurilor armate care se pot solda cu numeroase victime.

"Această Administraţie nu va aştepta producerea unui nou atac armat soldat cu victime multiple pentru a lansa un apel. Vom lua măsuri pentru oprirea epidemiei violenţelor armate şi pentru a face mai sigure şcolile şi comunităţile", a declarat Joseph Biden cu ocazia împlinirii a trei ani de la atacul armat comis la Liceul "Marjory Stoneman Douglas", situat în Parkland, Florida, un incident soldat cu 17 morţi.

"Cer astăzi Congresului să aplice reforme logice privind armele de foc, inclusiv prin solicitarea efectuării de verificări aprofundate privind vânzarea tuturor armelor de foc, prin interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de mare capacitate, prin eliminarea imunităţii producătorilor de arme care aduc cu bună ştiinţă arme de război pe străzile noastre. Le datorăm o schimbare celor pe care i-am pierdut şi celor rămaşi îndureraţi. Este momentul să acţionăm acum", a subliniat Joseph Biden, conform unui comunicat postat pe site-ul Casei Albe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO