Business Internaţional

JP Morgan prevesteşte dezastru pentru Statele Unite: Economia SUA are mai mult de 50% şanse să intre în recesiune în următorii doi ani

JP Morgan prevesteşte dezastru pentru Statele Unite:...

Autor: Dorin Oancea

18.10.2018, 17:54 642

Economia Statelor Unite are mai mult de 50% şanse să intre în recesiune în următorii doi ani, conform unor studii efectuate de JP Morgan Chase & Co. 

Probabilitatea unei recesiuni în următorul an este 28% şi creşte la peste 60% pentru următorii doi ani, arată specialiştii băncii într-o notă. Pentru următorii trei ani şansele sunt mai mari de 80%.

Modelul economic pe care se bazează studiul JP Morgan include indicatori ce încep cu consumul şi sentimentul comunităţii de business până la participarea pe piaţa muncii a segmentului 25 – 54 de ani, mărimea compensaţiilor sau ponderea bunurilor de folosinţă îndelungată în PIB.

Anticipările băncii sunt mult mai pesimiste decât datele Rezervei Federale din New York, care arată 14,5% şanse pentru o recesiune în următorul an de zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO