Business Internaţional

JP Morgan reduce estimările de creştere a economiei americane. SUA se pregăteşte pentru o nouă cădere a burselor

JP Morgan reduce estimările de creştere a economiei americane. SUA se pregăteşte pentru o nouă cădere a burselor

Autor: Adrian Voicu

19.08.2011, 13:37 1193

Economiştii JP Morgan au anunţat vineri o nouă reducere a estimărilor privind creşterea economică a SUA atenţionând că riscurile de reintrare în recesiune sunt "clar ridicate", informează MarketWatch.

Deşi previziunile pentru trimestrul trei sunt doar uşor modificate faţă de estimările anterioare, economiştii au redus estimarea de creştere pentru trimestrul patru la 1%, de la 2,5%.

De asemenea, au redus estimarea de creştere pentru primul trimestru din 2012 la 0,5% de la 1,5%.

"Preţurile în declin ale energiei ar trebui să ajute la atenuarea unor slăbiciuni ale economiei şi nivelurile încă scăzute ale cheltuielilor ar putea reduce şansele de intrare în negativ a PIB-ului trimestrial. Totuşi, riscurile unei recesiuni sunt în mod clar ridicate", au spus analiştii.

Indicii futures ai bursei americane au căzut vineri în medie cu 1,52%, previzionând o nouă zi de scădere pentru bursa de la New York, după ce date privind evoluţia economiei americane au lovit ieri puternic în bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO