Business Internaţional

JPMorgan, cea mai mare bancă americană, crede că „probabil am trecut deja de vârful crizei”

JPMorgan, cea mai mare bancă americană, crede că...

Autor: Eduard Ivanovici

30.03.2020, 17:55 443

Analiştii din cadrul JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite, au concluzionat că riscurile pe care le exercită criza coronavirusului asupra asset-urilor au atins deja punctul maxim, potrivit Bloomberg.

În prezent, condiţiile de relansare a economie stabilite de JPMorgan au fost îndeplinite de majoritatea ţărilor, printre care se numără adaptarea preţurilor şi poziţionarea investitorilor la situaţia actuală şi lansarea unor stimulente fiscale masive. Totuşi, ratele de îmbolnăvire cu noul coronavirus rămân în continuare „imprevizibile”.

„Pieţele riscante vor rămâne volatile cât timp ratele de infecţie produc incertitudine în legătură cu profunzimea şi durata recesiunii generate de COVID-19, însă au fost schimbate fundamental suficient de multe sectoare pentru a justifica adăugarea selectivă a riscurilor”, a declarat analistul John Normand.

Goldman Sachs – una dintre cele mai mari grupuri bancare din Statele Unite – a declarat că stimulentele fiscale şi politicile monetare îşi pun puternic amprenta asupra ritmului de răspândire a îmbolnăvirilor, care dă semne timizi de încetinire. Între timp, Anatole Kaletsky, membru în cadrul firmei de cercetare financiară Gavekal Research, a spus că încă nu ne aflăm într-o perioadă prielnică achiziţionării de acţiuni.

„Viitoarele ajustări ar trebui create luând în calcul mai degrabă magnitudinea şi sursele de finanţare şi nu înclinarea generală a pieţelor”, a adăugat Normand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO