Business Internaţional

JPMorgan, cea mai puternică bancă din SUA, alege doi potenţiali succesori pentru CEO-ul Jamie Dimon, care a condus banca de-a lungul ultimilor 15 ani

Jamie Dimon a câştigat anul trecut o remuneraţie totală de 31,5 milioane de dolari, în linie cu suma din 2019

Jamie Dimon a câştigat anul trecut o remuneraţie totală de 31,5 milioane de dolari, în linie cu suma din 2019

Autor: Eduard Ivanovici

19.05.2021, 13:38 165

JPMorgan ia în calcul doi potenţiali succesori pentru CEO-ul Jamie Dimon, într-o rearanjare a membrilor din vârful companiei prin intermediul căreia codirectorul operaţional (COO) Gordon Smith va renunţa la funcţiile pe care le deţine spre sfârşitul anului.

Smith, în vârstă de 62 de ani, este în prezent copreşedinte şi codirector operaţional împreună cu Daniel Pinto, care conduce – de asemenea – divizia Consumer & Community Banking (CCB) din cadrul JPMorgan, cea mai mare unitate a băncii în funcţie de nivelul de venituri, transmite Financial Times.

Marianne Lake şi Jennifer Piepszak vor conduce împreună divizia CCB, conform unei declaraţii a băncii, fiind primele variante pentru funcţia de CEO odată ce Dimon va renunţa la poziţie.

Din 2019, Lake este şefa diviziei de credite de consum JPMorgan, deţinând funcţia de director financiar (CFO) între 2013 şi 2019. Poziţia de CFO este ocupată în prezent de Piepszak.

Dimon, care are 65 de ani şi a fost operat de urgenţă la inimă anul trecut, conduce banca încă din 2006. Boardul JPMorgan a declarat că îşi doreşte ca Dimon să mai poată rămână câţiva ani în funcţia de director executiv.

Lake şi Piepszak vor conduce o divizie care generează anual venituri de peste 50 de miliarde de dolari, 42% din totalul obţinut de JPMorgan, şi numără peste 120.000 de angajaţi.

„De asemenea, schimbările de la vârful băncii vor reprezenta mult mai bine populaţia SUA, având în vedere gradul adiţional de diversitate, unul dintre obiectivele JPM”, spune Mike Mayo, analist al băncii Wells Fargo.

Odată cu plecarea lui Gordon Smith, Daniel Pinto va deţine de unul singur funcţiile de preşedinte şi COO. Totuşi, Smith va deveni unul dintre principalii consilieri ai CEO-ului şi altor executivi de top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO