Business Internaţional

Judecătorii americani au decis: Gigantul american Sears va fi ţinut în viaţă „artificial” cu o finanţare de 300 de milioane de dolari pentru a putea opera de sărbători

Judecătorii americani au decis: Gigantul american Sears...

Autor: Alex Ciutacu

16.10.2018, 11:07 460

Un judecător american a aprobat luni o linie de finanţare de 300 de milioane de dolari pentru a ţine deschise magazinele Sears în perioada sărbătorilor de iarnă, aceasta fiind o şansă nesperată pentru retailerul cu o istorie de peste un secol de a rămâne în business, potrivit Reuters.

Sears a depus cererea de intrare în faliment la începutul săptămânii cu planul de a închide circa 142 dintre cele 700 de magazine până la sfârşitul anului şi de a vinde cele mai performante locaii în cadrul unei licitaţii din luna ianuare.

Cererea de intrare în faliment înregistrată de proprietarul Sears, Roebuck and Kmart, după un deceniu de declin în piaţă, sute de magazine închise şi zeci de tranzacţii neprofitabile încheiate de miliardarul Eddie Lampert în încercarea de a relansa compania pe care a cumpărat-o în 2005 pentru 11 miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg, la înregistrarea cererii de intrare în faliment Sears avea datorii totale de circa 10 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO