Business Internaţional

Jumătate dintre companiile multinaţionale vor să reducă spaţiile de birouri cu până la 20%. „Au fost mulţi oameni care au vorbit despre schimbare, dar nu am văzut prea multe dovezi în acest sens. Cred că acum ne aflăm la acel punct de cotitură”

Jumătate dintre companiile multinaţionale vor să...

Autor: Valeriu Dănilă

10.06.2023, 07:31 1727

Aproximativ jumătate dintre marile multinaţionale intenţionează să se concentreze mai puţin asupra clădirilor de birouri în următorii trei ani pe măsură ce se adaptează la creşterea muncii remote, un rezultat al pandemiei, scrie Financial Times.

Un sondaj realizat de Knight Frank pe 350 de directori de companii din întreaga lume a arătat că aceştia doresc să reducă amprenta de carbon prin reducerea spaţiilor cu până la 20%.

„Proprietăţile imobiliare nu vor muri deoarece ceea ce vedem este o criză de ofertă, prin urmare o creştere a chiriilor pentru cele mai bune clădiri”, a explicat Lee Elliot, expert la Knight Frank.

Aproape jumătate dintre companiile chestionate plănuiesc să-şi schimbe sediul în următorii trei ani. Cu toate acestea, majoritatea companiilor mai mici plănuiesc să-şi extindă spaţiul de birouri.

Elliot a spus că multe companii au întrerupt deciziile imobiliare în ultimii trei ani, aşteptând să evalueze obiceiurile de lucru post-pandemie.

„Au fost mulţi oameni care au vorbit despre schimbare, dar nu am văzut prea multe dovezi în acest sens. Cred că acum ne aflăm la acel punct de cotitură”, a continuat Frank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO