Business Internaţional

Kiev: Forţele militare ucrainene au distrus convoiul de blindate care a trecut frontiera dinspre Rusia

Kiev: Forţele militare ucrainene au distrus convoiul de...

Autor: Anna Primac

26.08.2014, 09:15 1123

"Convoiul era format, în special, din vehicule blindate, 12 dintre care au fost distruse după primul atac al armatei. De asemenea, au fost distruse câteva tancuri", anunţă armata implicată în operaţiunea "antiteroristă" din estul Ucrainei.

"Vehiculele care nu au fost afectate de atacuri s-au deplasat în direcţia localităţii Telmanovo", menţionează armata, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Forţele militare ucrainene au adăugat că au reţinut în zonă opt paraşutuşti ruşi, care în prezent sunt interogaţi.

Autorităţile ucrainene au afirmat luni că un convoi format din "zeci" de blindate şi tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, şi este implicat în lupte cu grănicerii.

"Frontiera ucraineană a fost încălcată de un convoi de zeci de tancuri şi vehicule blindate", care au intrat pe teritoriul ucrainean în apropiere de oraşul industrial Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Leonid Matiuhin.

Mariupol, un oraş cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Mării Azov, în sud-estul Ucrainei, este situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusă şi la 110 kilometri sud de bastionul rebel Doneţk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO