Business Internaţional

Kim Jong-un testează din nou rachete balistice şi nervii japonezilor: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei

Kim Jong-un testează din nou rachete balistice şi...

Autor: Alexandru Stan

04.05.2022, 07:23 44

Regimul comunist din Coreea de Nord reia testarea rachetelor balistice. Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei, susţin surse japoneze.

Armata sud-coreeană a confirmat lansarea unui proiectil neidentificat în Marea Japoniei, a transmis Japan Times.

Coreea de Nord a efectuat o serie de lansări într-un ritm record în acest an, unii observatori temându-se că liderul Kim Jong Un ar putea supraveghea în curând un test nuclear subteran pentru prima dată din 2017, când a testat o armă termonucleară.

La sfârşitul lunii trecute, Kim a promis să îşi dezvolte în continuare arsenalul nuclear, ţinând un discurs înflăcărat la o paradă militară rară organizată la scară largă unde a arătat unele dintre cele mai puternice sisteme de arme ale celei mai izolate ţări de pe planetă.

Lansarea de miercuri vine după ce Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală la sfârşitul lunii trecute despre care ministrul japonez al apărării a spus că este capabilă să parcurgă 15.000 de kilometri, punând lovi SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO