Business Internaţional

Klarna a devenit cel mai mare unicorn european din fintech, cu o valoare estimată la 8,4 miliarde de euro în urma ultimei runde de finanţare

Klarna a devenit cel mai mare unicorn european din...

Autor: Eduard Ivanovici

15.09.2020, 13:19 1256

Klarna este oficial cel mai valoros fintech din Europa, anunţă CNBC.

În urma ultimei runde de finanţare, firma suedeză de plăţi online a obţinut 650 de milioane de dolari. Runda a fost condusă de Silver Lake Partners şi GIC – fondul suveran al statului Singapore.

Cunoscută pentru modelul „cumpără acum, plăteşte mai târziu”, Klarna oferă finanţări fără dobândă pentru achiziţiile cu amănuntul într-o anumită perioadă de timp. De asemenea, aplicaţia plăteşte comercianţii din momentul în care un client a cumpărat un produs prin intermediul platformei, în timp ce utilizatorii sunt facturaţi printr-un număr stabilit de rate.

În ceea ce priveşte rivalii la nivel european, Klarna se confruntă cu aplicaţia bancară Revolut şi procesatorul de plăţi Checkout.com.

Până acum, firma înregistrează la nivel global 12 milioane de utilizatori lunari şi 55.000 de descărcări zilnice – de trei ori mai mult faţă de cel mai apropiat competitor din ultimul an, spune compania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO