Business Internaţional

Klarna, compania cunoscută pentru modelul „Cumpără acum, plăteşte mai târziu”, atrage finanţări de 800 mil. euro şi devine cel mai valoros unicorn european din fintech, cu o valoare de peste 25 mld. euro

Veniturile grupului suedez au depăşit 820 de milioane de euro anul trecut

Veniturile grupului suedez au depăşit 820 de milioane de euro anul trecut

Autor: Eduard Ivanovici

26.02.2021, 16:28 810

Klarna se pregăteşte să încheie o rundă de investiţii de 825 de milioane de euro, sumă ce ar duce evaluarea fintech-ului suedez la 25 de miliarde de euro, potrivit unor surse citate de CNBC.

Firma cu sediul în Stockholm este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii „buy now, pay later”/„cumpără acum, plăteşte mai târziu”, care le permit cumpărătorilor să îşi împartă achiziţiile de-a lungul unei perioade de rate fără dobânzi.

Ultima finanţare vine pe măsură ce compania se pregăteşte să se listeze la bursă, mişcare primită cu braţele deschise de investitori precum Atomico şi Sequoia. Klarna este susţinută, de asemenea, de rapperul Snoop Dogg şi Ant Group, compania de plăţi afiliată gigantului chinez Alibaba Group.

Klarna este acum cel mai mare unicorn european din fintech, depăşind firma de plăţi online Checkout.com, care a atins luna trecută o evaluare de aproape 12,4 miliarde de euro.

Veniturile grupului suedez au depăşit 820 de milioane de euro anul trecut, însă pierderile au înregistrat o creştere de 50% din cauza costurilor impuse de extinderea pe plan internaţional. Astfel, pierderile nete au depăşit 90 de milioane de euro în 2020.

Fondată în 2005, Klarna generează venituri prin intermediul unor comisioane percepute comercianţilor în momentul în care clienţii efectuează o tranzacţie în cadrul platformei.

Printre firmele europene care se pregătesc de listare în 2021 se mai găsesc serviciul de transfer de bani TransferWise, aplicaţia de comenzi online Deliveroo şi compania de securitate cibernetică Darktrace.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO