Business Internaţional

Kodak face si radiografii. Zambiti, va rog!

23.07.2003, 00:00 16



Eastman Kodak, principalul producator mondial de filme fotografice, va cumpara PracticeWorks, firma specializata in echipamente pentru radiologia dentara, intr-o tranzactie in valoare de 466 milioane de dolari, relateaza Financial Times.



Achizitia este menita sa completeze gama de produse Kodak si sa accelereze diversificarea companiei dincolo de domeniile sale traditionale de activitate, unde declinul vanzarilor i-a deteriorat serios rezultatele financiare in ultimii ani. Vanzarile de filme fotografice au scazut si mai mult in ultimele luni, deoarece turismul mondial a fost serios afectat de stagnarea economiei globale, temerile legate de atacurile teroriste si de virusul pneumoniei atipice.



Contractul a determinat agentia internationala de evaluare financiara Standard & Poor's sa retrogradeze ratingul datoriilor Kodak cu o treapta, la "BBB", conducand la scaderea cotatiei actiunilor sale. Steve Wilkinson, analist de credit la S & P, a spus ca achizitia va afecta eforturile Eastman Kodak de a-si reduce nivelul datoriilor.



Kodak va prelua si aproximativ 34 milioane de dolari din datoriile PracticeWorks, marind valoarea contractului la 500 milioane de dolari. Totodata, Kodak estimeaza ca achizitia PracticeWorks va adauga 215 milioane dolari la incasarile Kodak, in primul an.



Presedintele si directorul executiv al Kodak, Dan Carp, a incadrat achizitia in strategia companiei sale de a investi in echipamente medicale de prelucrare a imaginii, unde exista importante oportunitati de dezvoltare. Potrivit Kodak, piata mondiala pentru aparatura de radiologie dentara este de 600 milioane de dolari.



PracticeWorks, cu sediul in Atlanta, funizeaza sisteme IT si servicii pentru domeniul stomatologic din Europa, Japonia si SUA. Subsidiara sa Trophy Radiology, inregistrata in Paris, este lider mondial in radiologia digitala dentara. PracticeWorks si subsidiara sa ua generat venituri de 141 milioane de dolari anul trecut. andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO