Business Internaţional

Kremlin: Mitingurile din Rusia, "o provocare". Protestatarii au fost instigaţi să comită ilegalităţi

Kremlin: Mitingurile din Rusia, "o provocare"....

Autor: Mircea Olteanu

27.03.2017, 14:59 88

Oficialul rus a declarat că Administraţia de la Kremlin respectă dreptul cetăţenilor de a lua parte la proteste, dar doar atât timp cât demonstraţiile nu încalcă legea şi sunt organizate în locuri permise de lege, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Kremlinul "nu poate respecta pe cei care, ieri (duminică), în mod deliberat au înşelat oamenii şi au instigat la comiterea de acte ilegale", a declarat Peskov, acuzând că inclusiv minori au fost plătiţi să participe la un protest neautorizat.

Kremlinul nu este îngrijorat de posibila repetare a protestelor, ci se teme că unele forţe vor încerca din nou să manipuleze activiştii civici pentru a-şi îndeplini propriile scopuri.

Reprezentantul Preşedinţiei a lăudat şi acţiunile forţele de ordine care au intervenit împotriva protestatarilor, arestând mai multe sute de participanţi, inclusiv pe Alexi Navalnîi, liderul opoziţiei ruse.

Kremlinul a respins şi cererile formulate de Consiliul Europei şi Departamentul de Stat al SUA privind eliberarea celor reţinuţi.

"Obligaţiile faţă de Consiliul Europei nu implică necesitatea de a încălca propria noastră legislaţie", a declarat Peskov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO