Business Internaţional

Kremlinul a luat în vizor una dintre cele mai puternice ţări europene: Germania este principala ţintă a campaniilor ruse pentru dezinformare

Kremlinul a luat în vizor una dintre cele mai puternice...

Autor: Mihai Draghici

10.03.2021, 00:06 178

Germania este principala ţintă a campaniilor ruse pentru dezinformare din spaţiul Uniunii Europene, relevă un raport al unui institut afiliat Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS).

Institutul UE pentru contracararea dezinformării, EUvsDisinfo, a depistat peste 700 de cazuri de ştiri false despre Germania în ultimii cinci ani. Peste 300 de ştiri false au vizat Franţa, 170 Italia şi 40 Spania.

"Dintre statele europene, Germania este principala ţintă a eforturilor ruse în sensul dezinformării", anunţă EUvsDisinfo.

"Abordarea Rusiei are rolul de a crea incertitudine, de a genera disensiuni, de a crea spaţii de manevră pentru oficialii ruşi. Dublul limbaj al Kremlinului exploatează angajamentul Europei şi al Germaniei pentru dialog", subliniază institutul.

Germania a propus sancţiuni împotriva Rusiei din cauza atacului neurotoxic care l-a vizat pe liderul opoziţiei, Aleksei Navalnîi.

Relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia au început să se deterioreze după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014. Tensiunile s-au amplificat din cauza situaţiei disidentului Aleksei Navalnîi, condamnat la închisoare în Rusia după revenirea din Germania, unde a fost tratat în urma atacului neurotoxic din august 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO