Business Internaţional

Kweku Adoboli, omul suspectat pentru gaura de 2 mld. dolari provocată celei mai mari bănci elveţiene

Kweku Adoboli, omul suspectat pentru gaura de 2 miliarde de dolari provocată celei mai mari bănci elveţiene

Foto: Facebook.com

Autor: Bogdan Cojocaru

15.09.2011, 15:34 5668

Topul celor mai mari escroci financiari din ultimii 20 de ani

Toate poveştile cu traderi escroci sunt obscure, cu întrebări grele care nu-şi au răspuns, însă povestea UBS este chiar ciudată, scrie Business Insider.

În comunicatul prin care anunţă pierderile, UBS nu spune foarte multe. De altfel comunicatul este "super-scurt".

Partea cea mai ciudată este că banca spune că nu a identificat originea tranzacţiilor care au provocat pierderile, potrivit lui Jeremy Grant, editor la Financial Times.

"Greu de crezut. În zilele noastre astfel de tranzacţii lasă urme electronice", spune Grant.

În comunicat, UBS susţine că "a descoperit o pierdere cauzată de activităţile de trading neautorizate ale unui trader al băncii de investiţii. Cazul este încă sub investigaţie, dar UBS estimează că pierderile cauzate de trader se ridică la două miliarde de dolari".

Băncile de investiţii din întreaga lume au fost afectate de încetinirea activităţilor de trading din cauza problemelor cu datoriile din zona euro şi SUA, dar şi a reglementărilor care după criza financiară globală din 2008 forţează băncile să deţină mai mult capital pentru a se proteja de şocurile viitoare, scrie Economic Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24