Business Internaţional

Traseul vieţii bune: La 20 de ani mă mut în Malta, la 30 în Franţa şi la bătrâneţe în Japonia

La 20 de ani mă mut în Malta, la 30 în Franţa şi la bătrâneţe în Japonia
19.08.2010, 23:55 160

Caturist, ai destinaţii preferate sau dorite. Vrei la Paris pentruTurnul Eiffel sau la Roma pentru Colosseum. Ca cetăţean, ai însăţări preferate pentru a locui? Care sunt cele mai bune state şi dece, conform unui clasament făcut de săptămânalul Newsweek.

Brazilia - Cel mai bun loc pentru operaţiiestetice

În nicio altă ţară din lume nu există mai mulţi chirurgiesteticieni per capita. Aici, industria evaluată la 15 mld. dolari(11,5 mld. euro) atrage aproape la fel de mulţi turişti ca şiplajele însorite ale statului sud-american. Reglementările relaxatedau de asemenea o mână de ajutor chirurgilor brazilieni.

Danemarca - Unde e cel mai bine să fiişomer?

Danemarca este una dintre cele mai "prietenoase" ţări cuşomerii, în condiţiile în care aceştia primesc bani de la stat timpde patru ani după ce şi-au pierdut locul de muncă. Autorităţileîncearcă însă să reducă perioada la doi ani din cauza problemelorde la bugetul de stat. Aici, ajutorul de şomaj este de circa 80%din salariu, însă locuitorii statului nordic trebuie să plăteascătaxe pe venit de 50%.

Franţa - Cea mai bună ţară pentru a avea uncopil

În Franţa, tinerele mame au toate motivele să fie fericite:concediu maternal de şapte luni plătit, servicii de sănătateieftine şi o persoană specializată care face vizite la domiciliu.În hexagon, dacă mama este bolnavă, guvernul trimite pe cineva săaibă grijă de casă şi să spele haine.

Japonia - Unde mergi când eşti bătrân?

Bătrânii Japoniei - care reprezintă circa o cincime dinpopulaţia statului - nu se bucură doar de pensii generoase, derespectul celor mai tineri şi de altfel al întregii societăţi şi decea mai optimistă speranţă de viaţă. Ei au şi propria sărbătoarenaţională, Keiro No Hi.

Spania - Mergem la masă în Spania?

Spania, o mecca a mâncărurilor, oferă atât localnicilor, cât şituriştilor specialităţi precum paella. Asta nu este însă tot. Doarîn statul iberic te poţi delecta cu specialităţi unicat precumfoie-gras candy (prăjituri cu pateu de gâscă) sau şuncă dintapioca, create de bucătari vizionari, ca Ferran Adri, unul dintrecei mai renumiţi maeştri bucătari din lume.

Malta - Cea mai bună vreme

În Malta turismul este unul dintre principalele motoare aleeconomiei. Aici vremea frumoasă şi plajele deosebite suntprincipalele atracţii. Pe teritoriul Maltei, rareori plouă înperioada aprilie-august, iar verile lungi şi uscate vin la pachetcu ierni blânde şi scurte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO