• Leu / EUR4.9454
  • Leu / GBP5.7525
  • Leu / USD4.7424
Business Internaţional

La ce oră începe să muncească cel mai bogat om al lumii şi cum îşi începe el ziua ca să fie productiv

La ce oră începe să muncească cel mai bogat om al lumii şi cum îşi începe el ziua ca să fie productiv

Autor: Ioana Matei

16.08.2020, 09:36 523

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, dar şi proprietarul publicaţiei Washington Post, este nu doar cel mai bogat om al lumii, dar şi fondatorul unei organizaţii caritabile de 2 miliarde de dolari. Aţi crede poate că  începe să lucreze cu mult înainte de răsărit, că îşi planifică zeci de şedinţe zilnic şi ia decizii importante săptămânal.

Ei bine, potrivit publicaţiei americane inc.com., lucrurile stau cu totul altfel. Bezos a explicat chiar el la un eveniment ţinut de Clubul Economic din Washington că are o abordare contraintuitivă a modului în care îşi administrează timpul. Iată câteva motive pentru care el spune că este productiv:

1. Doarme suficient. Studiile au demonstrat că dacă dormim bine, „gândim clar, ne amintim informaţii şi luăm decizii mai bune”, potrivit Fundaţiei Naţionale a Somnului (din Statele Unite). „Atunci când nu dormim suficient de bine, funcţiile de care avem nevoie ca să performăm la şcoală, la muncă şi în toate aspectele vieţii zilnice sunt afectate.”
Bezos crede într-un somn bun. Adoarme devreme şi se asigură că are parte de opt ore de somn: „Gândesc mai bine, am mai multă energie şi starea mea de spirit este mai bună”, a spus el.

2. Nu planifică întâlniri înainte de 10 a.m.
Spre deosebire de alţi lideri ai lumii care propovăduiesc trezitul foarte devreme, Bezos spune că îi place să dedice dimineţile cititului de ziare, savurând o ceaşcă de cafea şi mâncând micul dejun alături de copiii săi.
Chiar dacă acest lucru ar sugera că pierde timpul dimineaţa, Bezos pare că îşi încarcă astfel bateriile pentru restul zilei.
„Cercetătorii de la Johnson & Johnson care au măsurat nivelurile de energie ale oamenilor pe parcursul unei zile au descoperit că maximul de energie este la ora 8 a.m.”. Laura Vanderkam a scris însă pentru Fast Company că acest lucru nu înseamnă că trebuie să dedicăm acea oră şedinţelor: „O şedinţă la ora 8 a.m înlocuieşte timpul pe care l-am putea dedica pentru a începe ceva cu adevărat important.”
Bezos îşi programează întâlnirile începând cu ora 10 dimineaţa şi le încheie la prânz.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9454
Diferență: 0,0486
Ieri: 4.9430
Azi: 4.7424
Diferență: 0,8914
Ieri: 4.7005
Azi: 5.7525
Diferență: 0,5032
Ieri: 5.7237
Azi: 4.9466
Diferență: 0,2981
Ieri: 4.9319