Business Internaţional

La doar 28 de ani, fiica şefului Oracle este una dintre cele mai puternice femei de la Hollywood

La doar 28 de ani, fiica şefului Oracle este una dintre...

Autor: Cătălina Butan

09.02.2014, 17:10 2623

Megan Ellison, fiica de 28 de ani a directorului general al gigantului IT Oracle, Larry Ellison, este prima producătoare de film de la Hollywood nominalizată cu două producţii la Oscar pentru cel mai bun film în acelaşi an, scrie Business Insider.

“Her” şi “American Hustle” sunt producţiile lui Megan Ellison nominalizate la categoria „Cel mai bun film” în ediţia din 2014 a premiilor Oscar, care va avea loc pe 2 martie. Doar trei alţi producători din istoria premiilor Oscar au mai reuşit performanţa lui Ellison şi anume Francis Ford Coppola şi Fred Ross („The Godfather Part II”,“The conversation”-1974) şi Scott Rudin („The Social Network”, “True Grit”- 2010).

Pentru Ellison nu este însă primul contact cu premiile Oscar. În doar trei ani, compania sa Annapurna Pictures a finanţat o serie întreagă de filme, printre care „The Master” şi “Zero Dark Thirty”, nominalizat pentru cel mai bun film anul trecut la Oscar. Potrivit The Guardian, bugetele pentru “The Master” şi “Zero Dark Thirty” au însumat 80 de milioane de dolari, sumă plătită în totalitate de Ellison.

Megan Ellison este un producător independent financiar, având susţinerea tatălui său, Larry Ellison, şeful Oracle, situat pe locul opt în topul miliardarilor lumii, potrivit indicelului Bloomberg, cu o avere de 41,8 miliarde de dolari. În 2013, Larry Ellison, în vârstă de 69 de ani, a câştigat 78,4 milioane de dolari, fiind cel mai bine plătit director de companie din SUA.

Niciun producător independent financiar nu a realizat atât de multe filme apreciate într-un timp atât de scurt ca Megan Ellison, scrie Vanity Fair în ediţia online. Între 2006 şi 2010, după ce a studiat un an la şcoala de film de la Universitatea din Southern, a produs filme cu bugete între 3 şi 10 milioane de dolari, care au primit reacţii pozitive (“Waking Madison”, “Passion Play” şi “Main Street”). În 2012, când a împlinit 25 de ani, Megan a primit, potrivit unor zvonuri citate de Vanity Fair, 200 milioane de dolari de la tatăl său. Purtătorul de cuvânt al lui Larry Elliot a infirmat însă aceste zvonuri.

Şi fratele lui Megan, David, este producător de filme, având la rândul său propria companie, Skydance Production. Cei doi lucrează împreună la un nou film “Terminator”. Printre producţiile semnate de David Ellison se numără: “Star Trek Into Darkness”, “World War Z”, “Mission: Impossible –Ghost Protocol” sau “The Guilt Trip”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO