Business Internaţional

La Paris s-au vândut, în numai patru ore, lacăte de 250.000 de euro

La Paris s-au vândut, în numai patru ore, lacăte de...

Autor: Departamentul Cultură Life

15.05.2017, 14:33 902

În cadrul licitaţiei au fost oferite spre achiziţie câteva balustrade metalice, pline de lacăte, iar vânzarea s-a făcut în beneficiul unor asociaţii care oferă asistenţă refugiaţilor.

Reprezentanţii Primăriei pariziene au declarat că "vânzarea în beneficiul asociaţiilor care se ocupă de protecţia emigranţilor este modul nostru de a respecta gestul tuturor celor care au ales să-şi declare şi să-şi celebreze dragostea agăţând un lacăt de balustradele podurilor pariziene."

De-a lungul timpului, Pont des Arts şi Pont de l'Archevêché, în apropiere de Notre-Dame, au fost cele mai căutate şi solicitate (la propriu) poduri. Balustradele Pont des Arts, de pildă, s-au îndoit sub greutatea lacătelor, punând în pericol siguranţa trecătorilor. Din anul 2015, municipalitatea pariziană a decis înlocuirea balustradelor celor două poduri cu panouri de sticlă. De pe Pont des Arts au fost ridicate 45 de tone de lacăte, iar de pe Pont de l'Archevêché 20 de tone.

Licitaţia de sâmbătă a durat patru ore şi a fost un succes: pentru doar o mică parte dintre lacătele îndrăgostiţilor s-au încasat peste 250.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO