Business Internaţional

Lagarde, FMI: Asia ar trebui să îşi asume un rol mai important în ghidarea economiei globale

Lagarde, FMI: Asia ar trebui să îşi asume un rol mai...

Autor: Ştefan Stan

12.03.2016, 14:36 113

Astia trebuie să îşi ia asume un rol de lider în cadrul economiei globale, care să reflecte creşterea puternică de-a lungul continentului, a declarat Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, scrie Bloomberg.

Oficialii asiatici ar trebui să păstreze o politică monetară care să susţină economia, folosind politici fiscale pentru a stimula creşterea şi măsuri macro prudente pentru a proteja stabilitatea financiară, a mai spus Lagarde.

”Cheia succesului o reprezintă adoptarea de reforme structurale pentru a impulsiona competitivitatea, creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă.”

Lagarde, care a câştigat luna trecută încă un mandat de cinci ani în fruntea FMI, a numit Asia ”cea mai dinamică regiune din lume”, notând că reprezintă 40% din economia mondială şi că va reprezenta aproape două treimi din creşterea economică la nivel global în următorii patru ani.

”Asia are acum un impact asupra lumii mai mare ca oricând. Totuşi, Asia este mult mai afectată de ceea ce se întâmplă la nivel mondial decât era înainte, şi trebuie să găsească o cale să răspundă acestor provocări”, a mai spus Lagarde.

Lagarde a trasat câteva directive către cele mai mari economii asiatice: China ar trebui să îmbunătăţăească alocarea de credite pentru a rebalansa economia şi a o îndepărta de investiţiile pe ”datorie”, Japonia ar trebui să îşi reformeze piaţa muncii şi guvernanţa corporativă şi să de-reglementeze pieţele, iar India, care ”este într-un moment crucial din istorie”, ar trebui să-şi îmbunătăţească eficienţa pe producţie, să încurajeze investiţiile private şi să accelereze devzoltarea infrastructurii.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO