Business Internaţional

Lakshmi Mittal va construi o mină la Polul Nord

Laskami Mittal va construi o mină la Polul Nord

Autor: Traian Terzianm,

06.07.2011, 15:31 508

Lakshmi Mittal, cel mai bogat om din Marea Britanie plănuieştesă construiască o mină uriaşă aproape de Cercul Polar, potrivitBusinessInsider.com.

Mina va fi construită la o distanţă de 300 de mile de cerculpolar şi speră să aducă extracţii de metal în valoare de 23 demiliarde de dolari. Mittal, care are o avere de 28,4 miliarde dedolari vrea să facă un asemenea proiect deoarece cererea de metaleste tot mai ridicată în India şi China. Proiectul a fost posibilşi datorită încălzirii globale.

Mittal a dezvăluit deja un plan ambiţios în care vrea săfolosească mai mult de 2.000 de muncitori pentru a constri 24 depoduri, străzi şi depozite de combustibil şi porturi la Milne şiSteensby.

Documentele prezentate de compania lui Mittal, cel mai mareproducător din lume, ArcelorMittal admit faptul că mina va ficonstruită într-o zonă nelocuită de animale sălbatice.

Mărimea minei a trezit îngrijorarea printre ecologişti. "Cusiguranţă o asemenea mină va avea un rol mare în orice loc din lumear fi poziţionată", a declarat Martin von Mirbach, director alprogramului Arctic de la WWF din Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO