Business Internaţional

Lanţul de cinematografe Cineworld, prezent în România prin Cinema City, a pierdut 1,4 miliarde de euro în prima jumătate a anului din cauza pandemiei de coronavirus

Lanţul de cinematografe Cineworld, prezent în România...

Autor: Eduard Ivanovici

24.09.2020, 16:18 259

Cineworld, unul dintre cele mai mari lanţuri de cinematografe din lume, a înregistrat pierderi de 1,42 miliarde de euro în prima jumătate a anului din cauza crizei generate de COVID-19, conform The Guardian.

Prin comparaţie, grupul britanic a raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut un profit de peste 120 de milioane de euro, însă închiderea celor 778 de cinematografe la nivel mondial a lovit din plin compania. Între timp, Cineworld a deschis 561 de locaţii.

În Marea Britanie şi Statele Unite, filmele locale şi lansarea blockbuster-ului Tenet, regizat de Christopher Nolan, au susţinut gradual profiturile, înregistrându-se o „performanţă stabilă” în locaţiile de pe întreg teritoriul planetei.

Totuşi, Cineworld a declarat că viitorul financiar al companiei este incert de vreme ce autorităţile pot relansa o serie de restricţii de circulaţie pentru a combate următorul val de infecţii cu coronavirus.

Cineworld a fuzionat în 2014 cu Cinema City, cel mai extins lanţ de cinematografe de pe piaţa locală, cu locaţii în 19 oraşe din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO