Business Internaţional

Laureat Nobel in Economie: Absolvenţii cu o direcţie morală ar trebui să lucreze în sistemul financiar, nu pentru Google

Laureat Nobel in Economie: Absolvenţii cu o direcţie...

Autor: Ştefan Stan

03.11.2013, 14:28 57

Într-o dezbatere „Goldman vs Google”, Robert Shiller, câştigătorul premiului nobel pentru economie, a susţinut că tinerii absolvenţi cu o direcţie morală ar trebui să lucreze pentru Goldman Sachs, nu pentru Google, potrivit Business Insider.  

“Când studiezi finanţele, studiezi cum să faci lucruri să se întâmple la o scară mare, pe o durată mare. Asta trebuie să conteze mai mult decât să mergi la Google şi să programezi nişte mecanisme”, a spus Shiller.

Conform câştigătorului premiului nobel, finanţele câştigă orice întrecere pentru care merită să lupţi. “ Fiecare activitate umană care contează trebuie să fie finanţată, nu poţi să faci lucruri bune pentru lume singur”, a spus economistul.

Argumentele lui Shiller în cadrul dezbaterii au fost combătute de celălalt speaker, Vivek Wadhwa, vicepreşedinte de inovaţie şi cercetare de la Singularity University. Wadhwa susţine că Google deja a oferit posibilităţi imense de cercetare şi lucrează la o tehnologie inovatoare de maşini care se conduc singure şi reţele wireless care plutesc pe vapoare.

“Ca aţi prefera să facă copiii voştri? Să meargă şi să lucreze şi să construiască sistemul financiar, sau să salveze lumea?”, a întrebat Wadhwa.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO