Business Internaţional

Laureat Nobel în Economie: Europa este cel mai mare risc la adresa economiei mondiale

Laureat Nobel în Economie: Europa este cel mai mare risc...

Autor: Octavian Calei

02.01.2013, 17:56 1442

Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel, a declarat miercuri într-un articol de presă că cel mai mare risc pentru economia mondială îl comportă Uniunea Europeană, titrează The Economic Times.

„În perspectiva pentru anul 2013, cele mai mari riscuri pentru economia globală vin din partea SUA şi al Europei”, scrie Stiglitz în cotidianul financiar Handelsblatt, avertizând că cea mai mare ameninţare provine din Europa.

Laureatul premiului Nobel în economie a comentat că Spania şi Grecia se află în depresiune economică fără perspectiva  recuperării.

„Pactul fiscal al zonei euro nu este o soluţie, iar programul BCE de răscumpărare de obligaţiuni este cel mult, o măsură temporară”, a scris Stiglitz.

El a adăugat că BCE nu trebuie să mai impună condiţii pentru ajutorul financiar acordat statelor deoarece medicamentaţia va duce în caz contrar, la deteriorarea situaţiei pacientului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO