Business Internaţional

Laurian Lungu: Ajutorul public nu este o politică sustenabilă pentru Grecia

Laurian Lungu: Ajutorul public nu este o politică sustenabilă pentru Grecia

Laurian Lungu, Macroanalitica

Autor: Paul Comsa

21.02.2012, 12:28 178

Analistul economic Laurian Lungu apreciază că ajutorul public de 130 mld. euro "a mai aplanat din temerile că Grecia va intra în faliment necontrolat în acest an, dar nu a rezolvat problemele de fond".

"Practic, s-a amânat deznodământul. Grecia nu va rezista în zona euro şi va intra în default (n.red. - faliment) în următorii doi-trei ani", consideră Lungu.

Analistul spune că "decizia liderilor europeni de a acorda un nou bailout Greciei nu reprezintă o politică sustenabilă, dacă ţinem cont de ceea ce a făcut statul elen până acum".

"Există în continuare multe incertitudini care îmbină factorul social şi politic, mai ales că există multe voci, printre care şi Germania, care susţin că Grecia ar trebui să iasă din zona euro", explică economistul.

În privinţa supravegherii permanente a Greciei din partea UE şi FMI, Laurian Lungu apreciază că reprezintă un lucru normal "în lumina noului pact fiscal" şi că "va fi un nivel adiţional de control din partea UE pentru toate statele".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO