Business Internaţional

LG vrea să închidă divizia de telefoane mobile, în condiţiile în care compania nu a găsit niciun cumpărător în ultimele luni. Cota de piaţă, aproape de 1%

Profiturile LG din 2020 ajung la 2,85 miliarde de dolari

Profiturile LG din 2020 ajung la 2,85 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

23.03.2021, 16:26 146

Producătorul sud-coreean de electronice LG Electronics încearcă să închidă îşi divizia de telefoane, conform unor surse citate de instituţiile de presă de la Seul.

Compania va pune în aşteptare lansarea noii serii de smartphone-uri din 2021, incluzând aici modelul LG Rollable, dezvăluit în timpul unui eveniment de la începutul anului.

Recent, firma a purtat discuţii cu vietnamezii de la Vin Group, conglomerat concentrat pe tech şi industrie, şi producătorul german de automobile Volkswagen pentru vânzarea diviziei de comunicaţii mobile, însă nu s-a materializat nicio achiziţie.

Rapoartele conform cărora LG ar închide o întreagă divizie au apărut în ianuarie, când CEO-ul Brian Kwon a declarat că evaluează „direcţiile sectorului de comunicaţii mobile, deschizând uşa pentru noi opţiuni”. La nivel global, cota de piaţă a LG este de circa 1%, fapt ce a continuat să îngreuneze procesele de vânzare.

Potrivit rezultatelor din T4/2020 ale companiei de cercetare Counterpoint Research, Apple conduce în ceea ce priveşte cota de piaţă a smartphone-urilor cu 21%, urmat de Samsung cu 16%, Xiaomi cu 11%, OPPO cu 9%, Huawei şi Vivo cu câte 8% de fiecare.

Vânzările Huawei au suferit un declin de 24,1% la finalul anului trecut şi au scăzut cu 41% în T4/2020, performanţa fiind afectată de restricţiile impuse de Statele Unite.

Publicaţiile sud-coreene spun să divizia de telefoane mobile din cadrul LG a operat pe minus timp de cinci ani la rând şi înregistrează acum un deficit de 4,4 miliarde de dolari. În 2020, LG a raportat venituri de 56,45 miliarde şi 2,85 miliarde de dolari în profituri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO