Business Internaţional

Libertatea presei: Doi jurnalişti turci care lucrează pentru Bloomberg se confruntă cu pedepse de până la cinci ani de închisoare, după reportaje privind criza valutară de anul trecut din Turcia

Libertatea presei: Doi jurnalişti turci care lucrează...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

14.06.2019, 13:39 225

Doi jurnalişti turci care lucrează pentru agenţia de presă Bloomberg se confruntă cu pedepse de până la cinci ani de închisoare în urma unor reportaje privind criza valutară de anul trecut din Turcia, relatează Associated Press.

Bloomberg a anunţat joi seară că reporterii Fercan Yalinkilic şi Kerim Karakaya au fost acuzaţi că ar fi încercat să submineze stabilitatea economică din Turcia în urma unui articol publicat de aceştia în august 2018.

Agenţia de presă a denunţat, de asemenea, că alţi 36 de jurnalişti au fost acuzaţi de procurorii turci în urma comentariilor publicate de aceştia pe conturile de socializare online pentru criticile aduse economiei ţării.

Editorul-şef Bloomberg, John Micklethwait, a condamnat punerile sub acuzare şi a apărat jurnaliştii pentru că au informat ”corect şi cu acurateţe despre subiecte de actualitate”. Acesta a adăugat că agenţia ”îi va sprijini pe parcursul acestui calvar”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO