Business Internaţional

Liberty, acţionarul Liberty Galaţi, anunţă un nou acord de restructurare a datoriilor cu toţi creditorii

Liberty, acţionarul Liberty Galaţi, anunţă un nou...

Autor: Răzvan Botea

15.11.2022, 14:22 371

Liberty Steel Group, acţionarul Liberty Galaţi, anunţă un acord cu creditorii principali ai companiei. Este vorba de una cord de principiu, explică reprezentanţii Liberty şi urmează să fie semnat un contract. O parte din sume vor fi rambursate la semnarea contractului şi o parte fie periodic, fie într-o singură tranşă, mai spune sursa citată.

„După câteva luni de negocieri, am ajuns la un acord de principiu care va asigura recuperarea sumelor creditorilor şi va reduce semnificativ gradul de îndatorare şi nivelul de risc al Liberty. Acesta este un pas important înainte în restructurarea şi transformarea noastră. În continuare, vom lucra în ritm alert cu Creditorii pentru a pregăti şi semna contractul”, spune Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer Liberty Steel Group.

Anunţul vine în contextul în care Liberty Steel Group are probleme de finanţare după ce Greensill, principalul finanţator, a intrat în insolvenţă în 2021.

„Comitetul de restructurare şi transformare al Liberty Steel Group anunţă astăzi că Liberty a semnat un acord de principiu, conţinând termenii principali ai unui contract de restructurare a datoriilor, ce urmează a fi încheiat cu reprezentanţii principalilor creditori ai Greensill Capital (UK) Limited, Greensill Bank AG şi Credit Suisse Asset Management (Switzerland) Limited, un pas major în refinanţarea grupului LIBERTY”, mai anunţă reprezentanţii producătorului de oţel.

LIBERTY şi Greensill Bank, în calitate de creditori principali, sunt în proces de negociere a unui acord similar pentru restructurarea datoriilor companiilor producătoare de oţel LIBERTY din Europa. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO