Business Internaţional

Liderii francez şi german, o nouă convorbire cu Putin

Liderii francez şi german, o nouă convorbire cu Putin

Autor: Andreea Tobias

12.03.2022, 14:34 78

Liderii Franţei şi Germaniei au o nouă rundă de convorbiri telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin. Între timp, ruşii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei din Ucraina.

Aceştia au mai avut un contact joi, când preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul Olaf Scholz au cerut Rusiei o încetare imediată a focului, anunţă BBC.

Pe tot parcursul crizei, Macron a subliniat necesitatea de a menţine deschise canalele de comunicare cu Rusia şi a avut nouă conversaţii telefonice cu liderul de la Kremlin.

Între timp, ruşii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei, afirmă BBC. Serviciile secrete britanice spun că marea parte a forţelor ruseşti se află la mai puţin de 25 kilometri de centrul oraşului.

Oficialii ucraineni se tem că ruşii se pregătesc să lanseze un asalt pe scară largă.

Sirene şi explozii au fost auzite în multe alte oraşe din Ucraina, în timp ce trupele ruseşti încearcă să atingă obiective cheie. Oraşele asediate Kharkiv, Mariupol, Mykolaiv şi Sumy au fost supuse unor bombardamente neîncetate, precum şi unor temperaturi scăzute, fără energie electrică şi cu puţină hrană sau apă. În Mariupol, o moschee, unde se adăposteau peste 80 de adulţi şi copii, a fost bombardată de forţele ruseşti, spun oficialii ucraineni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO