Business Internaţional

Liderul catalan Carles Puigdemont va susţine un discurs, ca urmare a anunţului premierului spaniol

Liderul catalan Carles Puigdemont va susţine un discurs,...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

14.10.2017, 17:42 26

Puigdemont s-a întâlnit cu membrii guvernului său pentru a discuta poziţia oficială în cazul activării Articolul 155 din Constituţia Spaniei, potrivit căruia autonomia regiunii Catalonia poate fi suspendată dacă se constată încălcarea legilor.

Înainte de discurs, în jurul orei locale 17:00 (18:00, ora României), Carles Puigdemont va participa la o manifestaţie de amploare organizată în Barcelona în semn de protest faţă de reţinerea liderilor separatişti Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart.

Sanchez (preşedintele Adunării Naţionale Catalane - ANC) şi Cuixart (preşedintele organizaţiei Omnium Cultural) au fost plasaţi în arest fără posibilitatea de cauţiune pe durata investigaţiei pentru instigare împotriva ordinii sociale din Spania. Principala acuzaţie care a fost adusă împotriva celor doi este organizarea unui miting la 20 septembrie, pe durata căruia mai mulţi participanţi au blocat accesul forţelor de ordine spaniole într-o clădire din Barcelona, capitala regiunii Catalonia, şi au distrus mai multe vehicule.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat, sâmbătă, suspendarea atribuţiilor guvernului Cataloniei, pentru "revenirea la normalitate", şi preluarea factorilor decizionali de către guvernul central de la Madrid. Totuşi, autonomia Cataloniei nu este suspendată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO