Business Internaţional

Liderul dreptei din Grecia promite că "vor ieşi din criză, dar nu din zona euro"

Liderul dreptei din Grecia promite că "vor ieşi din criză, dar nu din zona euro"

Autor: Alin Constantin Pilat

16.06.2012, 11:24 326

"vom ieşi din criză. Nu vom ieşi din euro. Nu vom lăsa pe nimeni să ne scoată din Europa", a declarat el în faţa câtorva mii de simpatizanţi, adunaţi în Piaţa Syntagma, din centrul Atenei, pentru ultimul său miting electoral înaintea scrutinului.

Anumite sondaje indicau un avantaj minor al Partidului Noua Democraţie al lui Samaras, în faţa celui de stânga, radical, al lui Alexis Tsipras, Syriza.

"Prima dilemă este între euro şi drahma. Mai mulţi prieteni ai ţării ne-au avertizat", şi "destinul ţării va depinde de răzpunsul alegătorilor", a menţionat Samaras.

Liderul de dreapta reprezintă un garant al menţinerii Greciei în zona euro, chiar dacă doreşte o renegociere al planului de salvare, care impune o serie de rigori severe Atenei.

Adversarul său, Tsipras, a declarat că va "anula" acest memorandum rămânând însă în zona euro.

"Dacă com întrerupe relaţiile cu partenerii noştri, ei ne vor constrânge să părăsim zona euro, nu vom mai putea importa (...), acest lucru ar fi de zece ori mai grav", a declarat Samaras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO