Business Internaţional

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, apariţie rară alături de fiica sa, Kim Chu-ae

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, apariţie rară...

Autor: Laura Buciu

19.11.2022, 09:21 59

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a apărut pentru prima dată în public alături de fiica sa, confirmând astfel informaţiile despre existenţa acesteia, despre care existau informaţii de mult timp.

Fiica cea mică a lui Kim, despre care se crede că se numeşte Kim Chu-ae, i s-a alăturat liderului nord-coreean vineri la o inspecţie a celei mai mari lansări de rachete balistice intercontinentale a ţării, potrivit BBC.

Cei doi au stat mână în mână în timpul testului, care a fost condamnat de SUA.

Kim conduce unul dintre cele mai secrete state din lume şi se cunosc foarte puţine lucruri despre viaţa sa personală.

Mai multe fotografii au fost publicate de agenţia de ştiri de stat nord-coreeană KCNA, care îi arată pe Kim şi fiica sa ţinându-se de mână în timp ce discută, vorbesc cu oficiali, inspectează rachete şi urmăresc lansarea de pe o platformă de observare.

Apariţia publică a lui Chu-ae este semnificativă, a declarat Michael Madden, un expert în Coreea de Nord de la Stimson Center din Washington DC.

Kim arată elitelor, în acest fel, din ţara sa că încă mai are un control ferm asupra puterii, a declarat Madden pentru BBC.

El a spus că ar putea fi un mod al lui Kim de a arăta „că a patra generaţie de succesiune la putere va veni prin linia de sânge”.

Aceasta a venit după ce s-a raportat că „a existat un fel de conflict între Kim şi alte cohorte de elită în 2021”, a explicat Madden.

Madden a spus că el crede că Chu-ae are între 12 şi 13 ani, ceea ce înseamnă că în aproximativ patru-cinci ani se va pregăti să meargă la universitate sau să facă serviciul militar.

În septembrie, mai mulţi experţi din Coreea de Nord au raportat că Chu-ae a fost prezentată într-un videoclip la sărbătorirea Zilei Naţionale a ţării.

Dar acestea au fost speculaţii, iar conducerea nord-coreeană nu a confirmat că este vorba într-adevăr de fiica liderului.

Prima dată când a fost menţionată existenţa lui Chu-ae a fost în 2013, după ce fosta vedeta americană de baschet Dennis Rodman a făcut o călătorie controversată în Coreea de Nord.

Rodman a declarat că a petrecut timp cu familia lui Kim, relaxându-se pe malul mării şi că „a ţinut-o în braţe pe Chu-ae, fetiţa lui”.

Experţii cred că Kim ar putea avea până la trei copii - două fete şi un băiat.

Dar liderul este extrem de secretos în privinţa familiei sale - chiar şi soţia sa Ri Sol-ju a fost ţinută în secret până la ceva timp după ce cei doi s-au căsătorit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO