Business Internaţional

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat din arest

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost...

Autor: Marian Avram

08.07.2017, 10:24 58

”Munca a continuat şi în absenţa mea şi eu voi continua să muncesc în aceeaşi manieră activă. Cu siguranţă nu ne vom lăsa copleşiţi de presiuni”, a declarat Navalnîi după ce a fost eliberat.

Navalnîi a fost arestat pe 12 iunie, după ce a organizat proteste neautorizate în mai multe oraşe din Rusia la care au participat mii de manifestanţi. El a fost condamnat la 30 de zile de închisoare, în urma mitingurilor pe care le-a organizat împotriva preşedintelui Vladimir Putin. Un tribunal din Moscova l-a găsit vinovat pe Navalnîi de încălcarea în mod repetat a legislaţiei privind organizarea de demonstraţii. Peste 2000 de protestatari au fost reţinuţi în urma acelor manifestaţii, majoritatea în Moscova şi Sankt Petersburg.

De profesie jurist, Alexei Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, a devenit cel mai proeminent lider al opoziţiei după ce a organizat cele mai mari proteste anti-Kremlin din ultimii ani şi îşi doreşte să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO