Business Internaţional

Lipsa locului de muncă, principala îngrijorare a europenilor

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Laura Andreea Dascălu

10.07.2013, 19:14 346

Europenii sunt îngrijoraţi de şomaj mai multe decât de orice altă problemă economică sau socială, precum creşterea preţurilor, a chiriilor sau a infracţionalităţii, reiese dintr-un sondaj de opinie efectuat în 12 ţări din Europa, scrie Global Post.

Frica de şomaj a crescut în şapte ţări de pe acest continent lovit de criză şi este principala preocupare pentru 72% dintre respondenţii spanioli, 69% dintre cei francezi şi 32% dintre cei germani. Nemţii sunt cei mai predispuşi la îngrijorare în general, în timp ce irlandezii şi suedezii sunt cei mai nepăsători, arată studiul realizat de organizaţia non-profit GfK, care reali­zează cercetări de piaţă.

Participanţii la sondaj sunt rugaţi în fiecare an să răspundă liber la întrebarea „Care este, în opinia dum­neavoastră, cea mai apăsătoare problemă care trebuie rezolvată“ în ţara lor.

Din sondaj reiese că cele mai importante zece pro­bleme în Europa sunt, după şomaj, inflaţia, lipsa de stabilitate economică, sistemul de sănătate, chiriile şi locuinţele, guvernământul, pensiile, educaţia, corupţia şi infracţio­nalitatea.

Şomajul reprezintă principala îngrijorare pentru 37% dintre participanţii din toate statele în care s-a realizat studiul. De asemenea, lipsa unui loc de muncă este teama principală în toate ţările cu excepţia Olandei, unde cel mai mare motiv de îngrijorare este stabilitatea economică, şi Rusiei – aici populaţia se teme mai ales de creşterea preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO