Business Internaţional

Lira sterlină a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani, sub valoarea de după Brexit

Lira sterlină a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani,...

Autor: Ştefan Stan

05.07.2016, 12:54 7037

Lira sterlină a scăzut la cel mai jos nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolaru, depăşind scăderea de după votul pentru Brexit.

În raport cu euro, lira s-a depreciat la cel mai jos nivel din 2013 înaintea conferinţei de presă a guvernatorului Băncii Angliei, în care ar putea anunţa mai multe mecanisme de atenuare a efectelor negative ale Brexitului.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Cele mai scumpe substanţe din lume: ce costă 27 mil. dolari pe gram? Dar 62.500 mld. dolari?

Lira a scăzut în contextul în care economia Marii Britanii pune la încercare puternic încrederea investitorilor. Standard Life Investment, o firmă din scoţia, a suspendat tranzacţiile făcute de fondul de 3,8 miliarde de dolari, după ce a fost asaltată de investitori din cauza ”incertitudinii Marii Britanii” ca piaţă.

”Este multă incertitudine în pieţe, mai ales pentru lira sterlină”, a spus Lan Nguyen, analist pe valută la Commerzbank.

Lira a scăzut cu până la 1,3%, la 1,3115, cel mai jos nivel din 1985. În raport cu euro, lira a scăzut cu 1,1%, cel mai jos nivel din 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO