Business Internaţional

Lituania, Letonia şi Estonia expulzează zece diplomaţi ruşi prin acţiuni coordonate, în contextul invaziei lui Vladimir Putin din Ucraina

Lituania, Letonia şi Estonia expulzează zece diplomaţi...

Autor: Mihai Draghici

18.03.2022, 20:03 1399

Lituania, Letonia şi Estonia au anunţat, vineri seară, decizii de expulzare a zece diplomaţi ruşi, din cauza unor activităţi incompatibile cu atribuţiile oficiale, în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Ministerul lituanian de Externe a anunţat că expulzează patru diplomaţi ruşi. "Serviciile speciale ruse sunt implicate activ în planificarea şi derularea invaziei militare în Ucraina, ameninţând nu doar securitatea Ucrainei, ci şi pe cea a Lituaniei", a comunicat Ministerul de Externe de la Vilnius, citat de CNN.

Edgars Rinkēvics, ministrul leton de Externe, a anunţat expulzarea a trei diplomaţi ruşi, "într-o acţiune coordonată cu Lituania şi Estonia". "Actualele activităţi ale unor persoane care au statut diplomatic sunt incompatibile cu acest statut şi generează efecte negative asupra Republicii Letonia", a argumentat Ministerul leton de Externe.

La rândul său, Ministerul de Externe din Estonia a anunţat expulzarea a trei diplomaţi ruşi implicaţi în "acţiuni de subminare a securităţii ţării".

Tot vineri, Bulgaria a anunţat expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Cel mai probabil, Rusia va riposta prin măsuri simetrice la acţiunile de expulzare a diplomaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO