Business Internaţional

Liz Truss face un pas înapoi şi îşi cere scuze pentru modificarea programului economic. Premierul vrea continuarea activităţii economice

Liz Truss face un pas înapoi şi îşi cere scuze pentru...

Autor: Mihai Draghici

19.10.2022, 14:35 49

Premierul britanic Liz Truss şi-a prezentat scuze, miercuri, în Camera Comunelor, pentru renunţarea la secţiuni ample ale controversatului plan de reducere a taxelor, subliniind că acum este normal să continue acţiunile pentru atingerea obiectivelor de relansare economică.

"Am fost foarte clară că îmi pare rău şi că am făcut greşeli. Dar lucrul corect de făcut în aceste circumstanţe este să fac modificări, pe care le-am făcut, şi să acţionez în continuare pentru a furniza rezultate poporului britanic", a declarat Liz Truss în Camera Comunelor, potrivit agenţiei Reuters.

Guvernul Marii Britanii va lua "decizii dificile" şi "complexe" pentru a restabili încrederea în capacităţile financiare britanice, a afirmat luni noul ministru de Finanţe, Jeremy Hunt, pe fondul criticilor referitoare la politicile Guvernului Liz Truss. "Noi suntem o ţară care îşi respectă promisiunile, îşi achită datoriile, iar, când acest lucru este pus sub semnul întrebării, vom lua deciziile dificile necesare pentru a garanta că există credibilitate şi încredere în privinţa finanţelor naţionale. Vor fi luate decizii dificile şi complexe; vreau să ofer Camerei Comunelor şi publicului această garanţie: fiecare decizie va fi configurată prin prisma valorilor noastre conservatoare fundamentale", a subliniat Jeremy Hunt.

Noul ministru de Finanţe a anunţat că va anula "aproape toate măsurile fiscale" decise în urmă cu trei săptămâni de predecesorul său, Kwasi Kwarteng, demis pe fondul criticilor care au generat o criză de încredere în capacităţile premierului Liz Truss.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO