Business Internaţional

Lockheed Martin neagă semnarea unui acord cu Guvernul român

Lockheed Martin neagă semnarea unui acord cu Guvernul...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

30.08.2017, 20:28 1081

„Lockheed Martin este un partener cheie pentru Europa şi NATO în domeniul apărării, de zeci de ani şi are o experienţă îndelungată în furnizarea de soluţii inovatoare şi accesibile, cum ar fi avioanele F-16, transportatoarele aeriene C-130, elicopterul utilitar Black Hawk, supraveghere aeriană, artilerie şi sisteme de apărare antirachetă, inclusiv Aegis Ashore.

Abordarea noastră este să lucrăm într-un parteneriat adevărat cu clienţii noştri, în moduri reciproc avantajoase.

În cadrul întâlnirii de astăzi, Lockheed Martin, în calitate de partener strategic pentru programul naţional şi NATO de modernizare a apărării, a discutat cu guvernul român, despre cum va căuta în mod activ să promoveze industria şi mediul academic din România, prin implicarea în activităţi comune, care ar putea include localizarea şi susţinerea echipamentelor de apărare, parteneriate de cercetare universitare şi proiecte comunitare. Nu a existat intenţia semnării unui acord în cadrul discuţiilor avute astăzi”, arată comunicatul companiei americane.

Surse guvernamentale au anunţat că premierul Mihai Tudose şi vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, un acord pentru transfer de tehnologie "la ce la mai înalte standarde" pentru avioanele F16.

Oficial, Guvernul a anunţat că discuţiile au vizat oportunităţile de cooperare în domeniul industriei de apărare, ”având în vedere experienţa Lockheed Martin în dezvoltarea de tehnologii la cele mai înalte standarde şi interesul României de a revoluţiona sectorul producţiei naţionale de tehnică şi echipamente militare, în parteneriat cu actorii strategici de pe piaţă”.

Întâlnirea a fost precedată de o întrevedere care a avut loc marţi, la Ministerul Apărării Naţionale, între ministrul Adrian Ţuţuianu şi reprezentanţii Lockheed Martin.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO