Business Internaţional

Locuinţa premierului din Sri Lanka a fost incendiată de protestatari

Locuinţa premierului din Sri Lanka a fost incendiată de...

Autor: Petru Mazilu

09.07.2022, 20:17 29

Locuinţa premierului din Sri Lanka a fost incendiată de protestatarii care anterior au ocupat şi palatul prezidenţial, potrivit BBC.

Locuinţa este în prezent sub asediu şi în flăcări, la doar câteva ore după ce mii de oameni au ocupat reşedinţa oficială a preşedintelui Gotabaya Rajapaksa din capitala Sri Lanka.

„Protestatarii au pătruns în reşedinţa privată a premierului Ranil Wickremesinghe şi i-au dat foc", a declarat pentru BBC un oficial din biroul acestuia.

Nu ştim încă unde se afla premierul în momentul în care casa a fost incendiată.

Wickremesinghe locuieşte împreună cu familia sa în casa, cunoscută sub numele de Fifth Lane. El foloseşte reşedinţa oficială, numită Temple Trees, doar pentru afaceri oficiale.

Anterior, Wickremesinghe s-a oferit să demisioneze şi să formeze un guvern format din toate partidele, ca urmare a furiei masive a populaţiei din cauza unei crize economice fără precedent care a îngenuncheat Sri Lanka.

Insula de 22 de milioane de locuitori se luptă cu o lipsă severă de valută care a limitat importurile de combustibil, alimente şi medicamente, aruncând ţara în cea mai gravă criză economică de la obţinerea independenţei în 1948.

Criza vine după ce pandemia a afectat economia dependentă de turism şi a fost agravată de acumularea unei datorii guvernamentale uriaşe, de creşterea preţului petrolului şi de interzicerea anul trecut a importului de îngrăşăminte chimice, care a devastat agricultura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO