Business Internaţional

Locul de muncă plătit regeşte pe care nimeni nu îl mai vrea. „O mulţime de oameni se încadrează, însă nu sunt prea mulţi aplicanţi"

Locul de muncă plătit regeşte pe care nimeni nu îl...

Autor: Andra Stroe

09.06.2019, 11:18 1700

O companie de control al traficului aerian din Noua Zeelandă spune că nu găseşte candidaţi care să ocupe locurile de muncă cu program de patru zile pe săptămână şi salariu între 95.000-200.000 de dolari pe an, care nu necesită calificare.

„O mulţime de oameni se încadrează, însă nu sunt prea mulţi aplicanţi", a declarat managerul general al serviciilor de trafic din Noua Zeelandă, Tim Boyle, citat de Daily Mail. Lipsa candidaţilor a forţat unele aeroporturi să solicite personalului să lucreze în zilele libere sau să efectueze ore suplimentare, fapt care a dus la extenuarea controlorilor de trafic aerian şi a provocat întârzieri ale zborurilor.

La prima vedere, cerinţele sunt simple: candidaţii trebuie să aibă cel puţin 20 ani şi jumătate şi să fi trecut examenul de Bacalaureat pentru a putea fi eligibili. Cu toate acestea, oamenii nu se înghesuie să aplice deoarece trebuie să treacă un test de aptitudini, pe care mai puţin de trei persoane din o sută de candidaţi reuşesc să îl treacă. Dacă totuşi reuşesc, aceştia nu obţin direct postul, ci înainte trebuie să efectueze un curs de pregătire cu durată de 12 luni.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO