Londra reacţionează la acuzaţiile Rusiei şi neagă vehement că ar fi implicată în atacul chimic din Siria

13 apr 2018 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Guvernul de la Londra a negat vineri acuzaţiile Moscovei privind implicarea Marii Britanii în atacul chimic produs în Siria, informează site-ul agenţiei Associated Press.

"Sunt acuzaţii bizare, este vorba de o minciună evidentă. Afirm categoric că Marea Britanie nu este implicată şi nu ar fi niciodată implicată în folosirea armelor chimice", a declarat Karen Pierce, ambasadorul britanic la ONU.

"Este grotesc. Este vorba de o ştire falsă de genul celor specifice aparatului de propagandă al Rusiei", a subliniat Karen Pierce, referindu-se la acuzaţiile Moscovei privind implicarea dircetă a Londrei în atacul chimic din Siria.

Administraţia Vladimir Putin are dovezi că Marea Britanie este implicată direct în comiterea atacului chimic din Siria, pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad, a anunţat Ministerul rus al Apărării. "Astăzi, Ministerul Apărării a primit noi dovezi despre implicarea directă a Marii Britanii în organizarea acestei provocări în suburbia Ghuta de Est", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Potrivit oficialului rus, organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe a fost supusă presiunilor Londrei în perioada 3-6 aprilie pentru lansarea rapidă a acestei provocări.

 
Cuvinte cheie:
M.BRITANIE
, RUSIA
, SIRIA
, implicare
, marea britanie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide