Business Internaţional

Loteria Naţională a Ungariei, deţinută de stat, a înregistrat cele mai mari venituri din istorie

Loteria Naţională a Ungariei, deţinută de stat, a...

Autor: Daniela Stoican

12.08.2014, 00:00 115
Loteria Naţională din Ungaria, Szerencsejáték, a raportat pentru primul semestru venituri de 148 miliarde de forinţi (471 milioane euro), cele mai mari din istoria companiei, iar rezultatul a fost interpretat de guvern ca o dovadă că o companie de stat poate fi la fel de profitabilă ca una privată, scrie Portfolio.hu. Veniturile sunt cu 32% mai mari comparativ cu primele şase luni ale anului trecut. Profitul net a avansat cu 55%, la 8,6 miliarde de forinţi (27,4 milioane euro). Activităţile de jocuri de noroc administrate de stat au adus venituri de 35,4 miliarde de forinţi (113 milioane euro) la bugetul de stat, în creştere cu 21%.
 
Ministrul ungar al dezvoltării Miklós Seszták a spus că Szerencsejáték este dovada vie că prejudecata conform căreia companiile de stat nu pot funcţiona la fel de eficient ca cele private este greşită. Compania a administrat activele statului într-o manieră responsabilă şi a devenit mai competitivă, a mai spus Seszták. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO